Publicerad den

Recension: Ryobi Skruvdragare R18DD3120S – Allt du behöver veta innan du köper en Ryobi skruvdragare

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Clas Ohlson

Funderar du på att köpa en Ryobi skruvdragare? Då är du inte ensam. Ryobi har seglat upp som ett av de populärare märkena för batteridrivna handverktyg de senaste åren, inte minst bland skruvdragare.

De började sin resa bland de billigare produkterna men har stegvis förbättrat sin kvalitet och med det även förtroendet hos de svenska köparna. Numera anses Ryobi vara på gränsen in i finrummet för kvalitetsverktyg.

Ryobi skruvdragare.jpg

Skruvdragaren Ryobi R18DD3-120S är deras senaste och mest avancerade maskin. Dessutom ingår den i det nya ONE+ systemet som innebär att det går att använda samma batteri och laddare till samtliga maskiner.

Skruvdragaren har två växlar vilka levererar från 500 till 1800 varv/min. På den lägre växeln har den ett vridmoment på 50 Nm, mer än nog för att dra de största träskruvarna eller borra stora hål i trä.

Varför ska man köpa en Ryobi skruvdragare?

Ryobi har hittat ett gyllene snitt när det kommer till kvalitet, prestanda och pris. Även om verktyget kommer att användas ofta så kommer det vara ett lyckat köp.

Är det första gången du funderar på att köpa en skruvdragare är det högst troligt att en Ryobi kommer duga gott och överträffa dina förväntningar.

Ryobi skruvdragare 2.jpg

Ryobi skruvdragare levereras med väska, 2.0 Ah batteri och laddare. Batterier på skruvdragare brukar ligga mellan 2-5 Ah, fördelen med ett mindre är att vikten blir lägre och verktyget blir enklare att hantera. Batteriet tar 60 min att ladda.

På många sätt beter sig Ryobis skruvdragare väldigt likt dyrare diton. Den har vridmomentet och hastigheten. Det går att ställa in momentet på 24 olika nivåer och den har nyckellös snabbchuck precis som man ska förvänta sig av en modern skruvdragare.

Sen kanske den inte känns lika robust och man kan ju undra hur länge den kommer att hålla…