Publicerad den

Den bästa arbetsbelysningen 2023 – ljus i mörkret för ditt arbete

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Proffsmagasinet.se

Så här i mörka tider räcker inte dagsljuset till särskilt många timmars arbete. Då behöver man skaffa arbetsbelysning.

Att ha bra ljus när man arbetar är en självklarhet, ett bra arbetsljus sprider sig väl i hela rummet där du arbetar så du enkelt kan se vad du göra. Dessutom är det viktigt att kunna se bra vid en arbetsplats för säkerhetens skull, med bra belysning snubblar du inte på byggmaterial.

Ofta när man jobbar eller renoverar finns det inte tillgång på ström och en del lam. Men även dom batteridrivna går att köra med sladd inkopplad. Ibland kan det vara ett husbygge där strömmen inte är dragen eller inkopplad, eller så gör man något hemma och har kopplat ur strömmen. I vissa verktygspaket ingår det arbetsbelysning, så om man ändå är på gång att köpa nya verktyg kan det vara ett alternativ.

Ska man arbeta utomhus i mörker kan det vara en god ide att komplettera sin arbetsbelysning med en stark pannlampa.

Ljusstyrka mäts i Lumen och energiåtgång mäts i Watt. Ju högre lumen ju bättre, man vill ju ha så ljus som möjligt. Har man en batteridriven arbetsbelysning är det en bra ide att sen till att köpa en lampa med LED-dioder, LED drar betydligt mindre energi än övriga alternativ, men ger lika mycket lumens eller ljus. Samtidigt som man vill hålla watten får man inte bli dumsnål och köpa en klen lampa, ljusstyrka är viktigast.

Premium: Amiga Magnum 44W

Amiga Magnum levererar en väldigt kraftfull arbetsbelysning med LED på 44W. Jämför te x med vanliga lampor hemma som brukar vara mellan 2-6W. Den är bredstrålande och sprider ljuset bra i hela rummet och fungerar bra genom att bara ligga på golvet, även om den såklart går att montera på vägg eller i taket med dess inbyggda fästen. Observera att denna drivs enbart med sladd.

magnum44w.JPG

Bästa pris på Amiga Magnum 44W hittar du här


Mellan: NightSearch Galaxy 2000

Nightsearch.JPG

NightSearch 2000 är en kompetent liten sak som levererar hela 2000 lumens. Vill man inte driva den med sladd kan man använda det inbyggda batteriet i 2 timmar på max effekt. Eller 4 timmar med 1000 lumens. Med sin smarta konstruktion kan man vinkla vart man vill att huvudsaken av ljuset ska stråla mot, även om lampan i sig strålar brett. Den gråa bygeln som står mot marken i bild är väldigt praktiskt för att tillfälligt hänga upp den på lämpligt stället för kortare jobb.

Bäst pris på NightSearch Galaxy 2000 hittar du här


Bra pris: Milwaukee F4FL-201

milwaukee.JPG

Milwaukee F4FL-201 är en liten lampa med magneter som får plats och kan sättas upp i trånga utrymmen. Med 445 lumen duger den gott till arbetsytan för en person att arbeta. Den tål damm och vatten samt går att ladda enkelt med USB, samt är så liten att den får plats i fickan. Perfekt att ha i verktygslådan.

Bästa pris på Milwaukee L4FL-201 hittar du här