Publicerad den 3 kommentarer

Att välja sågblad till sticksåg

Att välja blad till sin sticksåg kan kännas både svårt och nästan onödigt, något man inte ska behöva lägga tid på. Därför har vi gjort en överskådlig sammanfattning för att göra det så enkelt som möjligt.

Kvalitet över pris

Väljer man inte ett sågblad av bra kvalitet spelar det ingen roll hur bra din sticksåg är, du kommer oavsett inte få något tillfredsställande resultat. Allt handlar om stålkvalitet, ytbehandling och slipning, det finns tyvärr inga genvägar. Har du problem med en sticksåg från en lågpristillverkare, börja med att prova ett par kvalitetsblad först och hjälper inte det kan du överväga att köpa en ny maskin.

Rätt fattning

Dom vanliga infattningarna kallas T eller U, U är på väg att fasas ut och kan passa en del äldre maskiner. Nya kvalitetsmaskiner använder T-fattning, men många klarar båda.

Rätt material

För att få ett bra resultat bör man använda rätt blad till rätt material. Om man te x försöker såga metall med ett blad som är till för trä så kommer bladet att skadas och troligtvis bli förstört. Se till att läsa på bladet eller bladets förpackning vad som gäller.

Slutsats

Har man precis köpt en ny sticksåg följer det ofta med några blad av varierande kvalitet, oftast för att såga i trä. Därför rekommenderar vi att man tillsammans med sin nya sticksåg köper ett kit av en kvalitetstillverkare, då är man redo är behovet uppstår och man faller inte för frestelsen att såga med ett sämre blad bara för att det fanns hemma. Eller värst av allt, att såga med ett blad av fel typ. Av erfarenhet är det bäst att förbereda sig och ha bra grejer hemma.

Ett kit som gör dig väl förberedd för dom flesta utmaningar och garanterat inte kommer göra dig missnöjd är detta.

Om du vill välja själv och endast hålla dig till proffsgrejer rekommenderar vi dessa.

Såga försiktigt!

Kommentarer är stängda.