Publicerad den 1 kommentar

Tre favorittillbehör 2021

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Det är lätt att tro att det bara behövs verktyg för att utföra sina projekt.

Men med rätt utrustning kommer du få jobbet gjort snabbare, säkrare och framför allt skönare.

Oavsett om du ska snickra en koja till ungarna eller sätta upp 200 gipsskivor så kommer du garanterat vara piggare när jobbet är klart.

Visst, har man inga verktyg är det lämpligt att börja med en skruvdragare innan man ger sig på tillbehören nedan.

Jag har tre saker som verkligen har lyft det praktiska arbetet för mig. Hörselkåpor, snickarbälte och knäskydd.

Hörselkåporna jag håller högst är 3M Peltor WS Alert Expert de har verkligen alla funktioner jag behöver. Snickarbältet som smäller högst är detta på grund av att det är så smidigt att ta av och på samtidigt som det inte kostar särskilt mycket. Till sist vill jag rekommendera alla att använda knäskydd, man blir verkligen smidigare av att snabbt kunna gå ner på knä för att få bättre åtkomst eller arbetsställning. Makitas P-71984 är det skönaste knäskyddet och är också relativt billigt.

Hörselkåpor kommer man oftast inte ifrån, man vill inte bli gammal och döv. Även korta stunder av höga ljud kan skada hörseln. Även om jag använder mina varje dag för att lyssna på musik så är det skönt att inte behöva fundera på att skydda hörseln.

Min absoluta favorit är 3M Peltor WS Alert Expert. Dessa är Rolls Royce när det kommer till hörselkåpor. Du har första klassens medhörning, radio, bluetooth och mikrofon.

Medhörningen gör att högt buller sorteras bort medans vanlig samtal släpps igenom, väldigt skönt när man arbetar i högt ljud och buller som annars kan göra ont i öronen. Samtidigt så kan jag prata med kollegan mitt i allt utan att behöva ta av mig kåporna.

Med bluetooth är det en förlängd arm av din telefon. Jag lyssnar på musik eller podcast(ofta p3 dokumentär) allt som oftast, och när någon ringer trycker jag bara på en knapp på ena kåpan så släpps samtalet fram. Sedan fortsätter musiken eller podden där den pausats efter samtalet. Mikrofonen gör att samtalskvaliteten blir bättre än med de flesta mobiltelefoners inbyggda mikrofoner. Läs mer om hörlurarna här.

kåpor

Går det att använda 3M Peltor WS Alert Expekt till jakt?

Tack vare mikrofon på både höger och vänster sidan så uppfattar man tydligt var ifrån ljudet kommer när man har hörselkåporna på sig. I jaktlaget jag ibland får jaga med är det flera som valt just dessa hörselkåpor som sina enda och skippat dedikerade jaktkåpor.

Hur länge räcker batteriet på aktiva hörselkåpor?

3M Peltor WS Alert Expekt är ett par energisnåla hörselkåpor med den senaste Bluetooth tekniken vilket gör att batterier håller i 73h. Hörselkåporna drivs av två vanliga AA-batterier vilka är enkla att byta ut när det väl behövs.


Nästa oumbärliga(ordvits) redskap är snickarbältet. Detta kostar inte särskilt mycket men gör att jag slipper mycket frustration när jag jobbar. Jag har alltid med mig en kniv, måttband, penna och en massa skruv. Det finns inget värre än att klättrat upp för en stege med skruvdragare och en stor tung bräda i ena handen för att inse att man saknar skruven… Dessa är min favorit för dess många fickor och rimliga pris, samt att de är så enkla att knäppa på sig.

fickor

Ett tillbehör som jag inte kan vara utan är mina knäskydd. Så fort man behöver en lägre arbetsställning eller ska göra något på marken kan man enkelt gå ner på knä utan bekymmer.


Från en början var jag skeptisk och tyckte nästan det var töntigt att man skulle ha knäskydd, men nu tar jag på mig dom om det finns minsta risk att jag kommer ha en lägre arbetsställning under dagen. På arbetsdagar tar jag alltid på mig dom.

Makita P-71984 knäskydd

De som blivit min favort är Makitas P-71984, dom är riktigt mjuka och goa, det känns som att dom är gjorda av någon slags gel.

Ska man arbeta på knä finns det inget argument för att snåla in på bra knäskydd som skyddar dina knän, dessutom kostar dom inte särskilt mycket.

Det som är bra med dessa knäskydd är att dom går utmärkt att använda till alla dina arbetsbyxor. Du behöver inte ha speciella fickor i arbetsbyxorna för att kunna använda dessa. En bonus är att det går bra att använda dessa knäskydd tillsammans med shorts på sommaren.

Läs mer om knäskydden här.

Kommentarer är stängda.